<- Inapoi

ADRIAN BAICUSI


nascut în 1964, este absolvent al Academiei de Studii Economice din 1988.
Din 1990 este cadru didactic, lector, în prezent, la ASE si are o remarcabila experienta in restructurare si management industrial.
In 1994 a capatat un “Executiv MBA” la Harvard Business School, si a fost “visiting fellow” la Reading  University (Marea Britanie) pe Finantele Corporatiilor (1992).
Ulterior a urmat specializari la:
- Western Michigan University (SUA),  în 1995 pe probleme de fuziuni si achizitii ale firmelor;
- Adam Smith Institute – Londra – restructurarea firmelor publice
- Curs de macroeconomie la JICA/ Economic Planing Agency - Tokyo (Japonia), în 1996,
De asemenea a participat la seminarii aplicative pe probleme de restructurare la Roma în 1996 si 1997, Paris în 1997, conferinte la Vienna 1998 si Statele Unite 1995.
Din 1995 pina in 1997 a coordonat departamentul de metodologie si sinteze, al Agentiei de
Restructurare, de pe lânga Guvernul României si a activat în domeniul restructurarii, în peste  50 de proiecte de evaluare si studii de fezabilitate pentru companii din cele mai diverse domenii industriale.
A fost coordonatorul programului de restructurare al TAROM si are experienta în studii de caz de strategii si management al crizelor.
In prezent preda analiza financiara studentilor economisti dar are si o intensa activitate practica în domeniu financiar si administratie, ca director la firma romano-austriaca OMV Romania Mineraloel.
Adrian Baicusi a mai lucrat ca director financiar pentru TransGlobal Media, Media Pro si o perioada a fost expert colaborator pe probleme financiare la ROMTELECOM.
Este membru al Asociatiei Generale al Economistilor din Romania (AGER) si al Asociatiei de Analiza Financiara.
A publicat in colaborare doua carti in domeniul analizei financiare si una despre planul de afaceri:
Înteprinderea financiara si analiza economica, Editura …., 1994, si Analiza economica si financiara, Editura …, 1996, si numeroase articole în revistele de specialitate pe probleme de strategii de restructurare.
(tel. 650.31.19)
 adrian.baicusi@omvro.ro